Help, lotgenoten gezocht!

Hier staan de verhalen, ervaringen van alle mensen die een gastric bypass ondergaan hebben.

Moderator: Mods & Admins

Plaats reactie
mysti
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jul 2016, 15:20

Help, lotgenoten gezocht!

Bericht door mysti » 07 jul 2016, 16:13

Hoi iedereen

Ik ben echt op zoek naar mensen met een gelijklopende ervaring. Ik heb echt nood om alles te delen met mensen die mij echt begrijpen.

Mijn verhaal:
Ik heb in 2005 een gbp gehad te Dendermonde. Ik was op mijn hoogtepunt 40 kg kwijt. Maar 10jaar later was ik er weer 15 bij en had ik veel last van constipatie. Op aanraden van huisarts ben ik terug naar specialist in Dendermonde gegaan.
Na verschillende onderzoeken en consultaties werd er besloten om een RNY GBP uit te voeren. Qua darmconstructie is deze ingreep te vergelijken met duodenale switch.
Tijdens de ingreep hebben ze mijn "ontstoken" gal weggenomen waardoor ik nadien serieuze complicaties heb gehad. Mijn buik was vol galvocht gelopen waar ik 3 weken mee in het ziekenhuis heb gelegen. Na 3 maanden thuis ben ik terug gaan werken. Maar dat was een hel; was steeds moe,pijn in benen, had diarree, viel af en toe flauw en verlies veel haar en al mijn vrolijkheid.
Moest na bloedafname direct worden opgenomen in het ziekenhuis. Lichaam was blijkbaar volledig op. Ze begrepen niet waar ik de energie nog had gehaald om te werken, laat staan rond te lopen. Ik heb 3 maanden en voedingssonde moeten hebben om aan te sterken.
Na 3 maand was bloeduitslag goed om zonder sonde verder te gaan. Maar nu 1 maand na einde van sonde is mijn bloed terug wat slechter.
Ik heb terug last van diarree en beetje futloos. Iemand een déjà vu? Ervaring of kennis ervan? Zelfde ingreep gehad?

Door deze ingreep mag ik geen suikers, zo min mogelijk koolhydraten en moet ik minimum 100gr eiwitten per dag eten. Wat ik echt moeilijk vind. Niet de suikers, maar geen koolhydraten dus pasta, aardappelen, brood of rijst?! Hoe loopt dat bij jullie? Hoe houden jullie dit alle dagen vol?

Sorry voor het lange verhaal dat ik al zoveel mogelijk heb proberen inkorten. Ik ken verschillende mensen met een PBP, maar niemand met deze ingreep. Mijn man en famillie zijn er volledig voor mij, maar het gaat hun ook boven hun petje.
Alvast bedankt voor het lezen. Ik hoop weldra een "gelijke" te vinden. :lol:

Marloes
Berichten: 77
Lid geworden op: 28 dec 2015, 14:54

Re: Help, lotgenoten gezocht!

Bericht door Marloes » 08 jul 2016, 12:02

Jammergenoeg, kan ik je niet echt helpen Mysti. Ik ben bijna 5 maanden geleden geopereerd en alles gaat goed met mij.
Ik wilde je alleen een hart onder de riem steken en heel veel sterkte wensen. Ik hoop dat het snel beter me je zal gaan. Misschien moet je eens een second opinion gaan vragen bij een andere dokter. Soms krijg je daar nieuwe inzichten van.
Natuurlijk hoop ik dat je hier (of misschien op het nederlandse forum) iemand vindt die iets gelijkaardigs heeft meegemaakt en er helemaal overheen gekomen is en die je dan natuurlijk de juiste route kan tonen.

mieke4600
Berichten: 258
Lid geworden op: 11 mei 2015, 16:44

Re: Help, lotgenoten gezocht!

Bericht door mieke4600 » 11 jul 2016, 12:29

kan he ook niet helpen maar kan alleen dokter lannoo in diest of leuven aanraden ,geweldige dokter ,onderneemt direct iets en gewone man due luistert naar je
gbp 7/9 /15 Door dr vleugels in genk(slechte ervaring)
8/1/16 verandering van chirurg(heel tevreden nu)dokter lannoo is top

mysti
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jul 2016, 15:20

Re: Help, lotgenoten gezocht!

Bericht door mysti » 11 jul 2016, 19:31

Hoi
Bedankt voor jullie reacties en medeleven.
Maar ik ben niet op zoek naar een tweede opinion of doktersraad. Maar naar mensen die dezelfde ingreep hebben gehad en die mij meer praktische raad kunnen geven ivm eetgewoontes en "toiletgewoontes". Hoe zij alles ervaren en wat hun resultaten zijn.
Dokters kennen niet de persoonlijke ervaring. Maar geven enkel de "theoretische" ervaring en advies.
Toch bedankt voor jullie "lezend" oor. ;-)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten